Om mig

Jag är Helena Granvik, grundaren och hjärnan bakom Phagos Ab och som du i första hand kommer möta i kontakten med oss. Jag är en glad och mycket närvarande person i de möten jag får möjlighet till att delta i. Jag gillar samtal om livet och allt som kan få gro, växa och utvecklas i en samklang med det naturliga i livet. Från djupet av mitt hjärta månar jag om allt liv som finns på den här jorden vi lever på just nu.

Under livets alla skeden har jag alltid vetat att jag skulle arbeta med människor. Det har jag också gjort och kommer att fortsätta göra.

Jag har utbildat mig i den akademiska världen under många år och med tiden längtade mitt hjärta efter något som inte jag kunde få tillgång till i den akademiska världen. När jag fann den shamanska energimedicinen hittade jag hem och alla pusselbitar föll på plats. Nu är min utbildning hel och komplett och jag har tillgång till en helhet i allt jag gör i mitt yrke med att arbeta med människor.

Helena Granvik. Grundaren och hjärnan bakom Phagos

Varför ville jag utveckla den shamanska sidan av mig själv, när jag redan har en så gedigen kompetens inom den akademiska världen?

Jag saknade en andlig dimension i de tekniker jag hade lärt mig inom den akademiska världen. När jag gick mitt första medicinhjul öppnades en ny värld. De urgamla teknikerna kopplade ihop allt jag lärt mig tidigare till en helhet. Det ledde mig till att fortsätta utbilda mig i de energimedicinska healingstrategierna. Ur denna kunskapsbank tillsammans med all annan kunskap jag har jag nu möjlighet till att skapa olika kurser, event, föreläsningar och enskilda sessioner som gör skillnad.

Helena Granvik med en utsträckt och öppen hand

Schamansk energimedicinsk utbildning

Jag har utbildat mig under två års tid hos Jeanette Mantel som utbildade sig 2001 hos Four Winds Society och efter två år där blev lärare för the Four Winds Society och arbetade med dem i europa under sju år. Därefter har Jeanette utbildat i Medicinhjulet och i Shamansk energimedicinsk healing i Sverige i egen regi. Jeanette är en otroligt skicklig, tydlig och sann lärare som håller utbildningen på en mycket hög etisk nivå.

Hon beskriver så här om hur hon arbetar på sin hemsida www.jeanettemantel.com : ”Sedan 2005 jobbar jag med att dela shamansk visdom och anrika helandeprocesser för att höja medvetenheten om hur vi lever i rätt relation till oss själva och till vår omgivning. Alla ursprungsfolk och många spirituella ledare är eniga om att det absolut viktigaste i mänsklighetens resa här på jorden med alla de utmaningar vi nu möter personligt och miljömässigt, handlar om att öppna hjärtat! Bara genom det kan vi hela vårt smärtsamma förflutna, se framåt med spirituell visdom och åter minnas att vi alla kommer från samma källa av liv.”

Mina utbildningar i kronologisk ordning

Leg. Sjuksköterska – Örebrouniversitetssjukhus färdig 1991

Demenssjuksköterska – Högskolan Väst färdig 2000

Ledarskap i Förändring – Human Resource AB Göteborg färdig 2002

KBT steg 1 – Center för Cognitiv Psykoterapi och utbildning i Göteborg AB färdig 2005

Hypnoanalytiker – Svenska Skolan för Etisk och Analytisk Hypnoterapi (SSEAH) Gränna Färdig 2007

KBT coach – Centre for Coaching i Göteborg färdig 2008

Mindfulnesshandledare – Naturligt Vis, KBT I Göteborg AB färdig 2015

Leg. KBT Psykoterapeut – Evidens Univeristy College Göteborg färdig 2014

Funktionsmedicin – Funktionsmedicinska Vårdutbildningar Ab Stockholm färdig 2019

Practitioner in Shamanic Energi Medicin – Spirit of Inka med Jeanette Matel Saltarö färdig maj 2020

Practitioner in Luminous Heling – Spirit of Inka med Jeanette Mantel Saltarö färdig november 2020

Advanced Practitioner in Luminos Healing – Spirit of Inka med Jeanette Mantel Saltarö juni 2021

Rulla till toppen