Hypnoterapi

En behaglig terapiform där du samtidigt är djupt avslappnad.

Vad innebär hypnoterapi?

För det första är det en terapiform där vi arbetar i ett hypnotiskt tillstånd. Ett hypnotiskt tillstånd är lika med en djup avslappning där sinnet befinner sig mellan vakenhet och sömn. Bland annat är det lättare att släppa taget om de analyserande tankarna och låta sinnet associera fritt i hypnos. Det är lättare att ta emot förändringar och acceptera dem för en framgång med det man arbetar med. Följaktligen använder vi oss av tre olika former inom hypnoterapi. Hypnoanalys, suggestionterapi och tidigare liv terapi.

Vad är suggestionterapi?

Suggestionterapi är en terapi där vi arbetar i ett hypnotiskt tillstånd med lättare förändringar och stöd till dig som person. Till största delen är du här en passiv mottagare av hjälp för att höja din självkänsla, bli djupt och skönt avslappnad, sluta röka, sluta snusa, tala inför publik, hantera flygrädsla, ormskräck, sova bättre, scenskräck, spindelrädsla eller någon annan fobi.  

Således är det här är en kortare terapi och som du även kan arbeta med på egen hand. Suggestionsterapimetoder använder vi även under hypnoanalysen ibland. Vad mer som är viktigt att veta här är att tidsmässigt arbetar vi ofta under en till tre sessioner. En session tar 60 – 75 minuter när du bokar en live session. Till skillnad från hypnonalys kan Du  även köpa ljudfiler för egen suggestionterapi som kommer lanseras inom kort.

Vad är tidigare liv-terapi?

Tidigare liv-terapi är en form av hypnoterapi där vi arbetar med att gå tillbaka till ett tidigare liv som har att göra med den utmaning som du kommer till mig med. Tillika med de andra hypnoterapierna arbetar vi även här  under hypnos och djup avslappning. Emellertid behöver du inte tro på att det finns tidigare liv, utan vi kan även tänka att det är din fantasi. Ibland kan det vara lättare att komma åt underliggande orsaker till utmaningarna genom den här formen. Således i slutet av sessionen ger jag som terapeut dig flera klargörande frågor som du svarar på och som du har nytta av i din vardag. Tidsmässigt arbetar vi här under en till flera sessioner. En session är alltid två timmar. Vill du veta mer, hör av dig och boka en tid.

Vad är hypnoanalys?

Här arbetar vi tillsammans med en utmaning som du har i livet. Följaktligen ett beteende som du uppmärksammat, men som du inte förmår förändra. Det du kommer göra här är i första hand att släppa taget om alla analyserande tankar och öva dig på att fritt associera.

Hur går det till?

Jag stöttar dig i att våga lita på det som kommer till dig i olika bilder och inre upplevelser, minnen som är viktiga i processen. Med tiden kommer du  lära dig att fritt associera tillbaka i tid och rum till en situation som gav dig ett starkt obehag. Ett obehag som du snabbt började hantera utan att tänka på varför.

Vad händer i hypnoalaysen?

När du väl känner det du kände då i sessionen blottläggs allt för dig. genom det här vill vi uppnå en ”aha”-upplevelse där du med dina nya insikter om dig själv kan börja hantera livet på ett nytt sätt. Under tiden kommer du arbeta med olika hemuppgifter för att samtidigt upptäcka dig själv och ditt beteende i vardagen.

Hur lång tid tar det?

Tidsmässigt tar det ungefär sex till tolv sessioner. En session tar 75 – 90 minuter.

Boka tid

Tänk dig att du köper en inre resa som du kommer ha nytta av resten av ditt liv. 

Jag vet att den investeringen är värt det.
Du rekommenderas att investera minst fem tillfällen i dig själv för ett bra resultat.

Så nu ser jag fram emot att få guida dig på din inre resa
till ett välmående liv.

 

Välkommen!
– Helena Granvik

Rulla till toppen