Motion och kostrådgivning

Optimera din hälsa för ett välmående liv.

Varför är det motigt att ta tag i sin hälsa?

”Människan är i grunden lat och gör så lite som möjligt” sa min far. Ja, det finns en sanning i det han sa, trots att jag som ung blev irriterad på hans uttalande. Vi är i grunden programmerade för överlevnad. När vi alla levde som vandringsfolk för ca 10 000 år sedan var det viktigt att vila för att orka jaga och samla den mat vi behövde, vilket krävde att vi rörde oss mycket. Historiskt har vila där med varit viktigt för vår överlevnad.

Idag planerar vi våra inköp och handlar vår mat i en butik. Vi har tillgång till mat på ett lättvindigt sätt och kan enkelt få tag på sötsaker som ger snabb energi, vilket kan skapa en slags glädje och ibland tröst. Några av oss tränar lite men de flesta rör sig alldeles för lite i jämförelse med våra förfäder.

Vi är fortsatt programmerade att vila när vi kan även om vi idag har en helt annan livssituation än för ca 10 000 år sedan. Det gör att det känns motigt att ta tag i att optimera sin hälsa.

Varför ska du optimera din hälsa när det är så motigt?

Utifrån vilken livsstil du har ökar din hälsa eller ohälsa.

Ta kommandot över ditt välmående

Ju mer ohälsosamt du lever desto närmare till att utveckla någon eller några av tidens välfärdssjukdomar har du. Vi blir allt fetare i världen på grund av hur vi lever. Allt fler av oss drabbas av diabetes, högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdomar, demens och autoimmuna sjukdomar. När du optimerar din hälsa genom en kostförändring, kosttillskott, motion, god sömn och en nikotinfrihet så kommer du hjälpa din fantastiska energikropp till läkedom och hälsa.

Med din utvecklade frontallob i hjärnan kan du medvetandegöra dig verkligheten och överkomma den inre programmerade motigheten. Du tar kommandot över ditt liv och ditt välmående. Det ger dig styrka i många olika delar av livet och en glädjekraft att styra ditt liv dit du vill.

 

Det kallar vi frihet!

Hur går vi till väga?

Vi börjar med livshjulet

Du börjar med att fylla i livshjulet och där tydliggör du för dig själv i vilka bitar du behöver lägga mer energi till förändring. Du bokar en tid med mig som funktionsmedicinare. Tillsammans kartlägger vi dina obalanser och börjar med din livsstilsförändring mot dina uppsatta mål. Ibland kan vi behöva gå in i stresshantering först.

Olika vägar

Ibland behöver vi börja med din sömn. Läs mer om sömnhantering. Ibland behöver du börja med att justera din kost- eller motionsvana. Läs mer om Funktionsmedicin. Ibland behöver du börja med att sluta med ditt nikotinberoende, läs om det här.

Oavsett vad vi kommer fram till vart du vill börja din resa till att optimera din hälsa, är det en fantastisk resa tillsammans med dig själv och din kropp.

Du kan också gå en Baskurs i Välmående med Funktionsmedicin på plats eller som webbkurs.. Vi rekommenderar dig att boka ett av våra Funktionsmedicinska paket. Det hjälper dig att komma igång och att hålla ut i den förändringsprocess som du startar, samt nå ett lyckat resultat. 

Rök- och Snusavvänjning

Gör ett avslut med en kär last.

Hjälp dig själv på vägen

Vill du bli rök- eller snusfri har du möjlighet att hjälpa dig själv på vägen. Din intention är den allra viktigaste delen. Att röka och snusa är något du en gång bara började med eller som gav dig något stöd i livet. Det kan låta konstigt att snus eller en cigarett kan vara din bästa vän, men ofta är det så. Du ska göra ett avslut med en bästa vän, vilket kräver att du sätter en tydlig och viktig intention.

När du tagit din sista rök eller snus vad händer då?

De första tre dygnen upp till en vecka, kanske lite överdrivet, men efter det är din kropp nikotinfri. Det kan alltid vara bra att veta inför ett avslut. Sedan handlar allt om din vana och eventuellt om orsaken till varför du rökte eller snusade.

Hur går vi till väga?

Vi coachar dig gärna på plats, över zoom eller via telefon. Då använder vi målbilder och ser över orsaken till att du vill bli rök- eller snusfri. Du får sätta din intention och ta beslut. Här använder vi oss av de tekniker som just du behöver, exempelvis hypnos, KBT-coachande, funktionsmedicin eller energimedicin. Helt utifrån vem du är som person och vad du vill prova. Du kommer även få verktyg att hantera din vardag som rök- och snusfri.

 

Många gånger räcker det med att bestämma sig, men ibland behöver du lite stöd på vägen.

 

Rulla till toppen