Kurser, event & föreläsningar

Alla är vi här för att utveckla vår själ och det gör vi genom att hela tiden ta hand om vårt välbefinnande.

Utvecklas tillsammans med andra:

Här har jag samlat de olika kurser, event och föreläsningar som du kan boka hos mig. Jag vill erbjuda dig som kund olika vägar till att skapa en personlig visdom och ett välmående med mitt utbud. Här är du fri att utvecklas till det bästa av dig själv. Så, ta dig lite tid och läs igenom vad du behöver just nu i ditt liv.

Upptäck & Utveckla din intuition för ett rikare liv

Vad du kommer lära dig.

Här lär du dig stegvis att komma i kontakt med din intuition utan prestation. Att känna igen signaler som intuitionen ger, skapa tillit till och att använda intuitionen i dina vardagliga beslut. Intuitionen är ett av våra sinnen, precis som synen, hörseln, lukten och känseln. Alla våra sinnen förmedlar viktig information till oss, så även vår intuition. När vi lyssnar in vår intuition i olika situationer i livet talar den om för oss vad vi ska göra. Det här är en spännande upptäckt och utveckling för dig och din visdom i livet. Den här kursen ligger i tiden för den nya världens utveckling.

Gå hela eller en del i taget.

Den här kursen är uppdelad i två utvecklingsblock. Steg 1 och 2. Du kan välja att anmäla dig till båda kursdelarna på en gång eller välja att gå en kurs del i taget.

Vad behöver jag för att delta: Ett öppet sinne och uppriktig vilja.

Plats: Säffle
Tillfällen: 6 + 6
Tidsåtgång: 1,5 – 2h per tillfälle. En gång i veckan i sex + sex veckor.

.

Kursledare: Helena Granvik

Walk About Workshop

Nå in till ditt hjärtas längtan.

En kurs för dig som vill öppna upp ditt hjärta för den nya världen som väntar på att få bli upptäckt. Den nya världen inom dig där du befriar dig själv att leva och agera utifrån ditt sanna hjärtas frekvensenergi. Här släpper du alla dina prestationskrav. Du går i din takt med dig själv och upptäcker samtidigt din spirituella väg som öppnar upp för gemenskap i kärlek och förståelse för livet och omvärlden. 

Hur går det till?

I den här kursen använder vi oss av trummeditationer, lättare qigong, dagbok och skapandets kreativitet i färg och form.

Vad behöver jag för att delta: Ett öppet sinne och en upptäckarlust av att öppna upp ditt hjärta för en helhet.

Plats: Säffle
Tillfällen: 6
Tidsåtgång: 3h per tillfälle. Under ett års tid.

Kursledare: Monica Jacobsen och Helena Granvik

8 veckors BAS-kurs för Välmående med Funktionsmedicin

Med den här kursen kommer du optimera din hälsa och förebygga ohälsa. Genom att förändra ditt välmående förändrar du dina förutsättningar till ett liv med optimal hälsa, där du är piggare, känner mer närvaro i det du gör och är mer utvilad. Du förebygger att drabbas av livsstilssjukdomar. Som hjärt-kärlsjukdom, högt blodtryck, stroke, diabetes typ2, Alzheimer och Cancer genom den här livsstilsförändringen.

För vem?

Kursen vänder dig till er som vill förebygga ohälsa. Till dig som känner av stress, pre utmattningssyndrom, nedstämdhet, ångest, trötthet, mindre magproblem, mindre sömnstörningar och vill ha en förändring.

Vad går det ut på?

Du kommer själv och tillsammans med andra i grupp ta reda på dina obalanser i livet och vad du kan göra för att förändra dem till ett välmående som du har möjlighet till i ditt livspussel.

Vad menas med en basnivå?

Vi kommer att förhålla oss till ett basprogram som heter ReSet 30. Du kommer att få undervisning i original Paleo-kost som är en kost som bygger på våra förfäders matintag och leveende. Det har visat sig att om vi äter utifrån en Paleolitisk kost ger vi vår kropp möjlighet till återhämtning, balans och skapar en bättre hälsa. Du kommer att få lära dig äta paleolitiskt, om periodisk fasta, ny tallriksmodell, sömnhygien, allmänna kosttillskott, motion och styrka, avslappning och vila. I varje delmoment anpassar du hur mycket du vill och kan förändra utifrån ditt livs möjligheter.

Hur går det till?

Du anmäler dig själv, till en grupp eller går webb utbildningen. Du får ett kompendium att fylla i din nuvarande livssituation med ett livshjul och ett hälsohjul. Noterar ner mål som du själv vill uppnå med kursen. Du kommer få ett program som heter ReSet30 där du kan läsa om allt vi arbetar med och här finns även enkla recept att följa och laga. Under kursens gång kommer du få undervisning i de olika delarna i ReSet30. Du kommer att få börja förändra din kost genom ett fyra veckors kost-program enligt Paleolitisk kosthållning. Du kommer att få gå in i periodisk fasta om ditt hälsotillstånd tillåter det. Du kommer att få börja med lättare motionsprogram med innehållande styrkepass utifrån vad din tid räcker till och kropp vill. Dina resultat följer du upp genom att kontinuerligt föra livsdagbok i programmet ReSet30 som är en liten ruta att fylla i. Då ser du tydligare de förbättringar du får genom din livsstilsförändring.

Plats: Säffle eller zoom
Tidsåtgång: 60 – 90 min per tillfälle i 8 veckor.

Tips: Här kan du använda friskvårdsbidraget.

Kursledare: Helena Granvik

Energimedicinsk ledarskapsutvecklingkurs

Vad kommer du lära dig? 

Energimedicinska ledarskaps kursen är för dig som leder andra människor och företag. Som vill skapa en hållbar och hälsofrämjande verksamhet genom att själv utvecklas och bli hållbar. När du förstår vikten av hur din personliga energi är med och sam-skapar det företag, den arbetsplats, arbetslag, arbetsmiljö som du ser inom och framför dig, då är allt möjligt.

Var sker kursen och varför?

 

Vi kommer att samlas runt elden som en central plats i den här kursen. Mycket av tiden kommer vara utomhus i olika aktiviteter och övningar. Vi lär oss mycket om oss själva och andra när vi är ute i naturen. Du kommer få vara med om hur vi går igenom de fyra riktningarna i ett medicinhjul, som har olika betydelser för hur vi sam-skapar med allt runtomkring oss. Hur du kan använda dig av denna ur-kunskapen i ditt ledarskap.

Vilken tid tar kursen?

 

Vi träffas vid 8 heldagar under årets fyra årstider.

Mellan de 8 heldagarna ses vi över zoom för stöd och coachning av varandra. Det sker ett zoom möte mellan varje del á 90 min.

Antal deltagare: minimum 2 och max 8.

Plats: Säffle – Vi kan komma till er. Då tillkommer kostnader för vår resa och ev. övernattning och plats som vi kan vara på.

Mat: Önskas mat under dagarna tillkommer en kostnad för det. Vi beställer vegetarisk mat till alla som önskar för dagens pris. Önskar man ta med egen mat går det bra. Paleo fika ingår.

Kursledare: Helena Granvik

Helhetshälsan

Helhetshälsan är en kurs/utvecklingsdag för dig och din arbetsgrupp där vi skapar strategier för en helhetshälsa. 

Varför ska du och din arbetsgrupp satsa på kursen Helhetshälsan?

För att både din kropp och din själ ska må bra behöver du ge dem goda förutsättningar. Många gånger orkar vi inte ta hand om oss själva. Vi gör det sen, en annan gång, nästa dag, ja ofta skjuter vi det på framtiden. Ofta förändrar vi ingenting förens vi insjuknat i någon del av kroppen och när själen inte orkar mer. 

När en hel arbetsgrupp börjar stötta varandra i en hälsoresa kallas det friskvård på bred front. Det ger en boost både individuellt, till teamet och till organisationen som helhet. Det förebygger ohälsa och genererar en hållbar ekonomi på lång sikt. Det är just därför du som arbetsgivare ska satsa på dessa dagar för ditt team.

Innehåll:

Under vår helhetshälsodag kommer ni få kunskap om förebyggande strategier för ohälsa som stress ger i livet. Ni får ta del av fysiska övningar och knep som är användbara i vardagen. Ni får lära er sömnstrategier för att gå in i sömn och skapa de bästa förutsättningarna för en god sömn. Ni får grundläggande kost och näringsråd för en hållbar fysisk in- och utsida. Den här dagen kommer även ge er som arbetsgrupp en teamkänsla tillbaka in i er arbetsvardag.

 

Plats: Efter överenskommelse med respektive ledare/chef.

Kursledare: Helena Granvik

Event

Alla event hos oss är alkoholfria. Tips: Om ni vill ha ett av eventen i samband med en fest. Låt festen få börja med en

nykter mystik som sedan mynnar ut i full fest och glädje.

Skapa en Despacho med ledarteamet/ arbetsteamet

Det här är ett event, en ceremoni som tar ditt team till en ny nivå med hjälp av energimedicinens kraftfulla och vackra Despacho.

Vad gör vi?

Vi samlas runt elden ute i naturen och skapar en Despacho tillsammans med arbetsteamet, ledarteamet för en förändring, nystart, samanhållning. En Despacho är en ceremoni från Andernas Inkatradition. Tillsammans lägger vi in det ni önskar mer av in i er verksamhet eller det ni vill lämna bakom er. Det ger möjlighet till framgång i det arbete ni utför. Ni stärker intentionen till det ni arbetar för som ger er rätt fokus på det ni vill uppnå. Var och ens styrkor kommer stärkas till teamets bästa.

Tid och plats: 4 h och plats efter överenskommelse.

Despacholedare: Helena Granvik

Kom samman i en Ayni Despacho-ceremoni

Samla ihop dina vänner eller familj och låt er komma tillbaka till rätt relation med världen och er själva. 

Vad innebär en Ayni Despacho?

Ayni betyder ömsesidig relation. ”Det jag ger får jag tillbaka” eller ”så som jag sår kan jag skörda” När vi är tillsammans i en Despacho ceremoni skapar vi harmoni och håller visionen om en värld i kärlek, av balans och överflöd som vi kan kliva in i.

Hur går det till?

Ni kommer guidas av mig som shaman igenom hela ceremonin som ni också är deltagare i. Det är en vacker, aktiv men samtidigt stilla process. Här kommer var och en av er också få välja att ta mot en initiering i regnbågsenergi eller power of bands innan ceremonin avslutas. En kraftfull initiering med regnbågens energier som ger dig en snabbare energi i det du vill skapa i ditt liv. Power of band är olika band som du får runt dig för att stärka upp de olika energifälten i ditt chakrasystem. Efteråt sitter vi runt elden och delar upplevelser där du bjuds på en paleofika. Allt material som hör till ingår i eventet

Plats: Säffle eller efter överenskommelse hos dig. 
Tid: 4h
 Max antal. 12 st

Ev resekostnader tillkommer.

Upplev en Despacho-ceremoni i samband med ditt giftemål

En ceremoni att minnas:

Ge dig och din blivande make/maka en bröllopsgåva att tillsammans skapa en Despacho inför er bröllops ceremoni. Eller bädda in den här ceremonin för din vän som en del av möhippan/svensexan.

Vad kommer hända?

Det här är en ceremoni där vi tillsammans skapar en gåva till moder jord. Moder Jord tar hand om alla de frön vi vill plantera i våra liv för en vacker och utvecklande tillväxt. Här kan bruden/brudgummen lägga in de frön som hen vill ska växa och ta form i det äktenskap som ska ingås. Vi tillhandahåller allt material.

Plats: Säffle – Kostnad: 2 500 kr
Tid: 90 minuter 

Plats: Jag kommer till er inom en
Tid: 90 minuter radie av 10 mil

 

Fullmåneceremoni

Gör dig redo för något nytt:

Samla ihop vänner, arbetskamrater eller familj och upplev en Fullmåneceremoni tillsammans.

Vid varje fullmåne kan ni boka en fullmåne ceremoni. Fullmånen gör er redo för ett nytt kapitel: För att göra plats för något nytt i våra liv behöver vi ibland gå in och göra oss av med lite bagage som vi går och bär på. En fullmåneceremoni är en perfekt tid för att släppa taget om negativitet, något du vill lämna bakom dig, något du behöver förlåta. 

Hur går det till?

Vi samlas runt elden och ni får vara med om hur shamanen guidar er igenom den här vackra ceremoni. Var och en av kommer att vara delaktiga i just det du behöver släppa taget om, lämna eller förlåta. Vi stannar med elden tills den helt brunnit upp. Innan vi skiljs åt delar ni de upplevelser och tankar ni fått med varandra och ställer de frågor ni vill ställa till shamanen.

Plats: Säffle
Tid: ca 2 h

Vi kan komma till er inom en radie av 10 mil.

Nymåneceremoni

Gör dig redo för att lämna något bakom dig.

Samla ihop vänner, arbetskamrater eller familj och upplev en nymåneceremoni tillsammans. Nymånen ger er en ny början. Det är den perfekta tidpunkten att påbörja ett nytt projekt. Energin är nu helt ny och det betyder att här riktar ni er uppmärksamhet på framtiden. Det är dags att skapa era nya mål. 

Hur går det till?

Det gör vi tillsammans och var och en. Vi samlas runt elden och ni får vara med om hur shamanen guidar er igenom den här framtids ceremoni. Var och en av kommer att vara delaktiga i just det du vill skapa nytt i ditt liv. Alla i gruppen kan även skapa något nytt för just er grupp. Vi stannar med elden tills den helt brunnit upp. Innan vi skiljs åt delar ni de upplevelser, förväntningar ni vill dela med varandra.

Plats: Säffle
Tid: ca 2 h
Vi kan komma till er inom en radie av 10 mil.

 

Sommarsolståndet – Sommarfest

Skapa nya förutsättningar i livet på årets ljusaste dag.

Vi bjuder in dig till en av årets starkaste energiceremonier vi har. Vid sommarsolståndet är universums energier väldigt nära och kraftfulla där vi kan skapa nya förutsättningar i livet. 

Vad kommer ske?

Här gör vi en stor Despacho tillsammans för att lägga in alla våra drömmar och hyllar vår moder jords rikedom och välgång. Vi tänder en shamaneld till trummans slag och låter vår Despacho ta plats på bålet då vi vänder våra ryggar från elden. Vi låter elden trancformera alla våra drömmar vilket den gör på ett mycket snabbt och effektivt vis. Vi sjunger in sommaren och njuter av den längsta dagen på året.

Vi sitter tillsammans och delar förväntningar och glädje med varandra till en sommartårta och kaffe, te och lemonade. Om vädret tillåter avslutar vi med ett kvällsdopp i Harefjorden, där var och en av oss som vill kan rena våra chakror med vattnet. En fantastisk energirening som känns uppfriskande.

Boka in dig redan nu, jag ser fram mot att få fira sommarsolståndet med dig.

Plats: Östra Takene Stenbacken i Säffle.
Tid: Tisdag 21/6 mellan klockan: 18 – 22. 
Max antal: 12 personer
Kostnad: 250 kr per person. Boka din plats här senast Fredag 16/6.

Välkommen!

Vintersolståndet - Ljusmanifestation

Fira ljusets återkomst:

Vi bjuder in dig till den den andra starkaste energiceremonier vi har på året. Vid vintersolståndet är universum väldigt nära oss och det är extra kraftfullt att samlas och lämna allt som varit tungt och svårt bakom oss. Vintertidssolståndet infinner sig onsdagen den 21 December varje år. Det är årets kortaste dag och det är nu det vänder. Vi går mot ljusare tider.

Kom och fira med mig denna kväll i Östra Takene 6 km utanför Säffle.

Vad kommer hända?

Det kommer vara en ljusfest med marschaller och en shamansk eld där var och en kommer kunna lämna allt som varit svårt eller tungt till elden. Elden som ger en snabb tranceformation av det vi ger till den. Jag som shaman guidar er igenom hela eldceremonin till trummans slag och med ljussång lämnar vi allt det tunga bakom oss och gläds åt ljusets återkomst. Det kommer även finnas en annan eld där vi grillar medhavd korv. Det kommer finnas pinnbröd att grilla och vi bjuder på glögg.

Kom ifrån alla julbestyr en stund och Boka in dig till denna fest redan nu. Alla är välkomna!

Plats: Östra Takene Stenbacken i Säffle.
Tid: Onsdag 21/12 Mellan 20:00 – 22:00 
Kostnad: 250 kr per person / swisha till 070 – 111 07 79 senast den 16/12 och skriv Vintersolståndet. Anmälan är bindande från den 16/12.
Max antal: 35 personer. Har du barn är de välkomna här.

Välkommen!

Föreläsningar

Shamansk energimedicin som skapar själslig frihet

Den ny/gamla medicinens läkekonst:

Vill du veta mer om vad Shamansk energimedicin är och hur den fungerar och vilken nytta den kan göra för ditt välmående och personliga utveckling. Samla ihop din arbetsgrupp eller dina vänner och boka en 90 minuter lång föreläsning.

Plats: Över zoom eller jag kommer till er.

Jag kommer till er: inom en 7 mils radie. Minimum 4 personer. 

Funktionsmedicin – Den nya världens medicin

Hur kan Funktionsmedicinen hjälpa dig att optimera din hälsa?

Är du nyfiken på varför funktionsmedicinen är den nya världens medicin och vad det betyder? Då är det här en föreläsning som du och dina kollegor eller vänner ska gå ihop och boka. Du kommer få tips på lätta livsstilsförändringar, några lättlagade recept och du får veta vilken fantastisk läkningsförmåga vår kropp har när vi kan finna orsaken bakom symptomen.

Plats: Zoom.
Tidsåtgång: 60-90 minuter.

Hypnosens Underbara värld

Ta reda på vad Hypnos är:

Det här är en föreläsning om hypnos och vad det är och hur du kan bli hjälpt av den. Kan alla bli hypnotiserade? Ja, alla som vill kan bli det, men ingen kan försättas i hypnos utan fri vilja. Däremot befinner du och jag oss i vardagshypnos varje dag. Låter det intressant och du vill veta mer är det här en föreläsning som ni bokar. Samla ihop din arbetsgrupp eller dina vänner och ta del av föreläsningen över zoom som en del av er träff. Det kommer garanterat leda till fler dialoger efteråt.

Plats: Zoom 
Tidsåtgång: 60- 90 min

O.S.A – Organisatorisk och social arbetsmiljö

Upptäck och känn igen tidiga signaler på ohälsa i din arbetsgrupp:

Det här är en föreläsning om hur ni systematiskt arbetar med just organisatorisk och social arbetsmiljö. Vilka skyldigheter har arbetsgivaren och hur kan man upptäcka och förebygga stress och utmattning på arbetet? Vi utgår i den här föreläsningen från SAM som Helena Bergsland är utbildad i. Den här föreläsningen skulle alla arbetsgivare och arbetsledare gå många gånger. Ju bättre vi alla blir på att känna igen signaler och kommunicera dessa. Desto mer pengar finns det att tjäna för varje arbetsgivare.

 

Plats: Zoom eller vi kommer till er.
Tidsåtgång: 4 h
Föreläsare: Helena Granvik och Helena Bergsland (arbetslivsingenjör)

Paket

Boka en heldag med mig för shamansk energimedicin

Beställ en skräddarsydd heldag
För dig som enskild eller grupp (max 5 pers). Var och en får en personlig shamansk energimedicinsk healing. För priser och mer information ta kontakt.

SHAMANSK ENERGIMEDICIN 6 TILLFÄLLEN

I paketet ingår en livskarta och du får sätta din intention för det du vill arbeta med i ditt liv. Därefter arbetar vi systematiskt med olika shamanska energimedicinska tekniker. Du får även med dig nya strategier att använda och utöva i din vardag som du sedan kommer tillbaka och får feedback på.

Tid och plats: Vi träffas 75 – 90 minuter varje tillfälle på plats i Säffle. Vi kan också ses över telefon.SHAMANSK ENERGIMEDICIN 10 SESSIONER

I paketet ingår en livskarta och du får sätta en intention för vad du vill arbeta med i ditt liv. Här hinner du gå igenom fler steg och får mer övningar, energifrigörelser och det hinner hända fler förändringar som du har nytta av resten av ditt liv

Tid och plats: Vi träffas 75 – 90 minuter varje tillfälle på plats i Säffle. Vi kan också ses över telefon.


Rulla till toppen